דבר אדריכליות הנוף

 
-
הגן העתידי של מתחם בית לעברית מתוכנן לחלקה משופעת באורך 263 מטר במרכז ההיסטורי של ראשון לציון. מסביבו עומדים בנייני מגורים. הגן, ובו מגוון עצים שנבחרו בקפידה, יהיה מוצל.
גדר הביטחון המקיפה את המתחם - הכולל גם את בית הספר - משולבת להפליא בפרגולה ירוקה, עיצוב שהופך את הנוכחות ההכרחית של הגדר למסגרת ירוקה נעימה ויפה לעין, שמאחדת את המתחם ויוצרת מרחב גדול קריר ומוגן, נוח למשחקים וללמידה.

לא מעט מילים בעברית המודרנית קשורות בטבע, בחקלאות, בצמחייה, בעונות השנה. הגן ישמש אפוא גורם מרכזי בפעילויות הקשורות להבנתה של שפה זו על מנת לחוות את מלוא עושרה.
-
בחירת החומרים הושפעה מבניין לבֵנים אופייני שעומד בסמוך - הבניין ההיסטורי של יקב כרמל מזרחי. השדות שסבבו את ראשון לציון בעבר, משבצות-משבצות, עוררו בנו את ההשראה למִתווה הגן: כל שטחו מכוסה "שטיחים" מלבניים של לבֵנים אדומות בדפוסים שונים, שדות פורחים של צמחי תבלין ובושם, ואלמנטים של מים הממוקמים בקפידה.

מגרשי ספורט בצבע צהוב בוהק משתבצים ב"שטיח הפסיפס" הזה, שמספק מקום רחב-ידיים לאירועים ציבוריים ולפעילויות בית ספר. משטח הלבנֵים מתחבר ישירות לבניינים החדשים ומרצף את כל המרחבים הציבוריים בקומת הקרקע; וילונות צהבהבים מתבדרים דרך החלונות החוצה. אלו וגם אלו יוצרים חוויה של פְּנים וחוץ שהתמזגו לאחד במרחב מתמשך.


אדר' פטרה בלייס ואדר' יאנה קרפון
משרד Inside Outside

-




WordPress Video Lightbox Plugin